Нека ви запознаем с едни младежи, които са израснали без домашен уют,

...
Нека ви запознаем с едни младежи, които са израснали без домашен уют,
Коментари Харесай

Детство в институция - едно видео, което оставя следи в душата

Нека ви запознаем с едни младежи, които са израснали без домакински уют, без съответна родителска грижа, без летни ваканции на село, фамилни морета, джобни и договаряния за вечерния час, но са намерили топлота и поддръжка в Кризисен център. Обединява ги това, че са потърпевши от принуждение.

Историите им би трябвало да бъдат разказани, може би това е методът да не се повторят... Важни са и думите на обществените служащи от " Фондация ПУЛС ", които събират парченцата от наранените, разрушени човешки ориси.

" Тези моменти не бяха от най-приятните в живота ми, само че ме построиха като индивида, който съм сега. "

Това са думи на 18-годишната Мими, която споделя умерено за живота си в институция. Освен нея ще чуем Диян, който е бил изнасилен, след което в живота му влизат опиатите и престъпното държание, само че грижите в спешния център на " ПУЛС " му оказват помощ да поеме правия път и да повярва, че заслужава по-добро бъдеще. 

" Може би първото нещо, което децата чуват в Кризисните центрове е, че те имат права. "

Защото всички младежи, претърпяли принуждение се нуждаят от заслон, от обучение, от медицински услуги, от обществена и психическа помощ. Така най-после на видеото виждаме по какъв начин младежите, които са били настанени в центъра, излизат от него изменени и устремени напред. А благодарността към обществените служащи е неопровержима и напълно заслужена. Уверете се сами.



Видеото е финансирано от Европейската комисия по линия " Подпомагане на децата в деликатната фаза сред юношеството и зрелостта, до момента в който напущат заведенията за различна грижа ".

 
Всяко второ дете!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР